נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

2 מתכונים קלים לקפה קר שאתם חייבים לנסות

אייס קפה

קיץ, חורף, סתיו, אביב… נדמה שאין באמת עונה לקפה הקר.  הקפה הקר הוא ההתמכרות החדשה שכובשת את העולם בכלל וארצנו הקטנה בפרט כבר שנים והגיע הזמן שנפסיק לשפוך הון תועפות על קפה קר בבתי הקפה ונלמד להכין את המשקה האהוב בבית ולגמרי לבד. אז הנה 2 מתכונים קלים לקפה קר שאפילו קוף עם ההכשרה הנכונה יוכל להכין.

 

מה צריך כדי להכין קפה קר כמו בבית קפה?

כדי להכין קפה קר שיעמוד ברף של קפה קר מבית קפה, נהיה חייבים להשקיע בפריט אחד שישנה את המשחק. מכונות קפה ביתיות להכנת אספרסו הן בדיוק מה שישנה את הקפה הקר הביתי שלנו מטוב, למצוין ויהפכו את הקפה מבית הקפה ללא רלוונטי.

אמנם לא מעט מאיתנו נרתעים ממחירם של מכונות האספרסו, אך אם נשקלל פנימה את כמות הכסף שנחסוך על קפה קר בחוץ נבין שזוהי השקעה נבונה למי מאיתנו ששותה 5 כוסות קפה ביום טוב. גם אלה שרכשו את אותן המכונות לפעמים יכינו את אותו הקפה פעם אחר פעם ולא יחשבו לצאת קצת מהקופסא ולהכין קפה קר שונה ומיוחד. אבל בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, אז הנה 2 מתכונים לקפה קר שכולם יאהבו:

 

מתכון לקפה קר מוקה

את המתכון הזה לא תרצו לפספס, במיוחד אם אתם חובבי שוקו מושבעים. הקפה הקר הזה משגע את ארצות הברית כבר שנים והגיע הזמן שיעשה עלייה ארצה אלינו הישראלים. אז בואו נצלול למתכון הפשוט הזה צעד אחרי צעד.

 

מצרכים:

  • כוס גבוהה
  • קש
  • קרח
  • אספרסו
  • חלב לפי העדפתכם
  • אבקה להכנת שוקו
  • קוביית שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. מלאו את הכוס הגבוהה בקרח עד הסוף והכניסו את הקש
  2. מלאו שלושת רבעי מהכוס בחלב, שישמור על הקרח שלם לפני שנוסיף את האספרסו החם
  3. הורידו לכוס נפרדת את מנת האספרסו בכמות המועדפת עליכם
  4. אל תוך האספרסו החם הוסיפו סוכר לפי ההעדפה, כפית אבקת שוקו ואת קוביית השוקולד וערבבו
  5. ברגע שהאספרסו התערבב לגמרי עם אבקת השוקו והשוקולד, שפכו את האספרסו אל הכוס עם החלב, ערבבו היטב ושתו בהנאה

 

מתכון לקפה שלא נגמר

אתם לא צריכים להגיד לנו את זה, אנחנו לגמרי כבר מבינים שהקפה (ובמיוחד הקר) תמיד נוטה להיגמר מהר מידי ולאחר זמן מה, הקפה הקר בכלל יהפוך ל50% מים בגלל הקרח שנמס. אבל האם ידעתם שהקפה יכול להישאר נצח? הנה מתכון לקפה שלא נגמר:

 

מצרכים:

  • תבנית להכנת קרח
  • קרח
  • חלב לפי העדפתכם
  • אספרסו
  • כוס גבוהה
  • קש

 

אופן ההכנה:

  1. מלאו את תבנית הקרח באספרסו והכניסו אותו למקפיא ל- 4 שעות לפחות
  2. מלאו את חצי הכוס בקרח רגיל
  3. מלאו את הכוס עם החלב לבחירתכם והכניסו את הקש
  4. שפכו את כמות האספרסו הרצויה אל הכוס אך השאירו רבע מהכוס ריקה
  5. הכניסו את קוביות הקרח מאספרסו אל הכוס, שכאשר ימסו יחדשו את הקפה שלכם בעוד אספרסו ויגרמו לו לא להיגמר לעולם

אייס קפה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא כללי