נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

3 מתכונים ישראלים לעוגיות מנצחות

עוגיות

המטבח הישראלי הוא כור היתוך של טעמים, מתכונים וחומרי גלם, שמקורם בכל מדינות העולם, מהן נאספו יהודים לעלות לישראל. כל המהגרים הביאו איתם זיכרונות נפלאים מהמולדת, וגם בימים קשים התנחמו באוכל מנחם מבית אמא, כשעל השולחן הניחו צנצנת גדולה מלאה בעוגיות מוכרות ואהובות שהמתיקו מעט את יומם, אז הנה – לפניכם 3 מתכונים לעוגיות ישראליות

 

יש עוגיות ישראליות?

תכלס, אין עוגיות ישראליות כמו שאין באמת מטבח ישראלי. יש בעיקר התאמות של אוכל מהעולם לחומרי הגלם שקיימים בישראל ולכשרות, שנדרשת לעתים.יש כאלה שמתייחסים אל אוזני המן כאל עוגייה ישראלית, בגלל הקשר שלהם ליהדות ולחג הפורים, אבל מקור אוזן ההמן היא אצל יהודי גרמניה והיא חלק ממסורת אירופית יהודית – להכין ולאכול בפורים מאכלים שמסמלים את איבריו של המן הרשע. יש גם מי שמסתפק בגרסאות הישראליות לעוגיות אחרות כמו מקרונים צרפתיים או אלפחורס ארגנטינאי. אנחנו בחרנו שלוש עוגיות שכל אחת מהן קשורה בצורה אחרת לישראליות. הקליקו כאן לאתר COOKEEZ.

עוגיות

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה הן תמצית הישראליות גם בגלל הקשר ההדוק של טחינה לאוכל המקומי וגם בגלל שמדובר בעוגיות עדינות ומרשימות במיוחד, שאפשר להכין בחצי שעה.מחממים תנור לחום בינוני ומערבבים בקערה: חצי כוס טחינה גולמית, חצי כוס סוכר, חבילת חמאה ו-2 וחצי כוסות קמח. לשים מהבצק המוכן כדורים מעוכים ואופים על נייר אפייה, כ-20 דקות. לאחר שהתקררו אפשר לפזר על העוגיות אבקת סוכר.

 

ערגליות ביתיות

בשנות ה-70 קנתה חברת אסם חברת עוגיות בשם ערגל והמשיכה לייצר את עוגיות הדגל של החברה שנרכשה. כינו אותן, כמחווה, בשם ערגליות. הערגליות מלוות אותנו בישראל מגיל צעיר, דרך השירות הצבאי ועד בכלל ויש להן, כמובן, גם גרסה ביתית.

מערבלים בצק מחבילת חמאה, 2 חלמוני ביצה, חצי כוס סוכר, מעט מלח, כפית תמצית וניל וחצי כוס שמנת מתוקה ומצננים אותו במשך כשעתיים. בזמן שהבצק מצטנן, מזליפים רצועות של ממרח נוטלה משקית זילוף על מגש עם נייר אפייה ומקפיאים. מרדדים את הבצק המצונן ועוטפים מקלוני נוטלה קפואים בבצק המרודד. אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עוגיות

עוגיות תמרים

תמרים הם פרי הדקל השחום והנחמד עליו אנחנו שרים ואת אותו הדקל אנחנו מברכים, באמצעות הלולב מארבעת המינים, בחג הסוכות. יש מי שמתייחס אל עוגיות התמרים כגרסה ישראלית של המעמול מארצות ערב.

לשים בצק מ-3 כוסות קמח, חבילה וחצי חמאה, כפית אבקת אפיה, כפית תמצית וניל וחצי כוס חלב. את הבצק המוכן מרדדים למלבן בעובי של חצי סנטימטר. מורחים ממרח תמרים על כל הבצק ומגלגלים את המלבן לרולדה. אופים כחצי שעה בחום בינוני ולאחר האפייה, פורסים את הרולדה לעוגיות בעובי סנטימטר וחצי ואפשר לפזר עליהן מעט אבקת סוכר.

 

לסיכום

אולי אין עוגיות שנחשבות עוגיות ישראליות אבל בהחלט יש לנו במה להתפאר, ואפשר לטעום בארצנו הקטנטונת גם גרסאות מדהימות של עוגיות מפורסמות וגם יצירות אפויות מקוריות.

עוגיות

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא מתכונים