תזונה עתירת חלבון הפכה בשנים האחרונות לפופולרית במיוחד, אך מציאת מתכונים טעימים ומגוונים יכולה להיות משימה מאתגרת. בין אם אתם ספורטאים מקצועיים המעוניינים להעלות מסת שריר, או שאתם פשוט שואפים לשמור על משקל תקין ותזונה מאוזנת, מתכונים האלה יסדרו אתכם ויהפכו כל ארוחה לבריאה וטעימה בטירוף.
7 מתכונים של אלופים
1. סלט קינואה ועוף צלוי
2 כוסות קינואה מבושלת
2 כוסות ירקות חתוכים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
1\2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
150 גרם חזה עוף צלוי
בקערה גדולה ערבבו את כל הרכיבים, תבלו במעט שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.
2. טורטיה אבוקדו וסלמון
1 טורטיה מקמח מלא\כוסמין
1\2 אבוקדו טרי
1 מלפפון פרוס
1 כף גבינת פטה 5%
100 גרם סלמון מעושן\נא
על גבי מחבת, חממו במעט את הטורטיה והעמיסו עלייה בשכבות את יתר הרכיבים, תבלו במעט מלח, פלפל ומיץ לימון.
3. יוגורט יווני
1 גביע יוגורט חלבון
1 כפית דבש
1 כוס פירות חתוכים
1 כף זרעי צ'יה
1 כף אגוזים קצוצים
בקערה, שימו את היוגורט וזלפו מעליו את הדבש. הוסיפו את הפירות הטריים ויתר הרכיבים.
4. טופו מוקפץ
200 גרם טופו חתוך לקוביות
1 כף שמן זית
1 כף קורנופלור
1 כוס שעועית ירוקה
1 כף סויה
1 כף סילאן
בקערה מערבבים את הטופו והקורנופלור ומתבלים במעט מלח ופלפל. צורבים את קוביות הטופו על גבי מחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השעועית הירוקה, הסויה והסילאן ומקפיצים כ-5 דקות.
5. מרק עוף
300 גרם חזה עוף טרי
2 כוסות עדשים ירוקות
2 כוסות ירקות שורשים חתוכים
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כפית חוואיג' למרק
1 כף שמן זית
בסיר גדול צורבים היטב את העוף והירקות. מוסיפים את העדשים, עשבי התיבול והתבלינים וממלאים מים עד לכיסוי. מבשלים על אש בינונית במשך כשעה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6. ביצים ותרד
4 ביצים
2 כוסות תרד קצוץ
1 גביע קוטג' 5%\ יוגורט חלבון
4 כפות שיבולת שועל
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבניות מאפינס ואופים כ15 דקות ב180 מעלות.
7. דג אפוי
1 דג לבן שלם
חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין, רוזמרין)
5 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
1 כף לימון כבוש
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הדג, מתבלים אותו היטב במלח ופלפל, שמן זית ובלימון הכבוש. בבטן הדג מניחים את עשבי התיבול ושיני השום. אופים למשך כ20 דקות ב220 מעלות.
לסיכום
ארוחות עתירות בחלבון הן בריאות ומזינות, ובעזרת מתכונים נפלאים וממש מעט זמן, הן יהפכו לטעימות ומנחמות עבורכם. גם בארוחה הבוקר, צהריים, ערב או אפילו בעת נשנוש ביניים-תמיד תוכלו להוסיף עוד קצת חלבון לתזונה שלכם.