כשבא לנו משהו לנשנש בלי לטרוח יותר מדי, הכי כיף להכין ולזלול פשטידה טבעונית מפנקת המתאימה לכל שעה של היום ולכל סוג של ארוחה. הפשטידה הבריאה והמזינה יכולה להיות כוכבת הארוחה או כתוספת למנה העיקרית, היא עשירה בויטמינים בריאים, מינרלים וסידן, ומהווה תחליף מצויין למזונות עשירים בשומן או מטוגנים.
הפשטידה כמזון מזין ובריא
גם הגרסה הרגילה של הפשטידה, שמקורה באירופה, נחשבת למזון בריא הרבה יותר מן החלופות האפשריות. היתרון הגדול של הפשטידה הוא בפשטות ההכנה שלה ובמרכיבים המגוונים כל כך. ניתן להכין פשטידות גבינה, בשר או ירקות, ולהגיש אותן לארוחת בוקר, בראנץ׳, צהריים וערב, כמנה העיקרית או כתוספת, ובדרך כלל זו דרך מצוינת להיפטר מכל מיני ׳זנבות׳ שנותרו לנו במקרר.
תחליפים טבעוניים
בהכנת פשטידה רגילה אנו נזקקים לקמח לבן וביצים, ועל מנת להפוך אותה לטבעונית נשתמש בחומרי גלם שמטרתם להדביק את הרכיבים, לתווך ביניהם ולהתפיח את הפשטידה. על מנת שהפשטידה שלנו תהיה טבעונית למהדרין עלינו למצוא תחליפים לביצה ולקמח. כדי ליצור סמיכות של ביצה ניתן להשתמש בקורנפלור עם מעט מים, להשתמש במעדני אלפרו על בסיס סויה, רסק תפוחים או זרעי צ׳יה. כדי להחליף את הקמח ניתן להשתמש בקמחי קטניות, טחינה גולמית, קמח תפוחי אדמה, סויה או אורז.
מתכון להכנת פשטידת פסטה עם קישואים וצנוברים.
זוהי פשטידה טבעונית מפנקת במיוחד, קלה להכנה וטעימה להפליא. מומלץ להשתמש בפסטה בצורת צינורות קטנטנים ליצירת נימוחות מיוחדת, אבל גם הפנה הרגילה תהיה מושלמת. על בסיס פשטידת הפסטה ותחליפי הגבינות תוכלו ליצור לכם כל צירוף אפשרי על פי סגנונכם וטעמכם, תוכלו להכין פשטידת פסטה עם בטטה או ברוקולי, להחליף את הצנוברים בשקדים וכן הלאה כיד הדמיון הטובה עליכם.
מצרכים
- חצי חבילת פסטה מסוג ׳פנה ריגטה׳ או מאתיים חמישים גרם פסטה ללא גלוטן
- מאתיים וחמישים גרם שמנת סויה
- מאתיים גרם טופו
- ארבעה קישואים גדולים קלופים ומגורדים
- בצל אחד גדול
- ארבע שיני שום כתושות
- חמש כפות צנוברים
- שלוש כפות טחינה גולמית
- ארבע כפות פירורי לחם
- שתי כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ועד שהיא מתרככת. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים עד שגם הם נקלים מעט, מוסיפים את הפסטה בצירוף כל המצרכים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית. מניחים בתנור לארבעים דקות ובתאבון!
לסיכום
פשטידה טבעונית מפנקת היא ארוחה נפלאה לכל שעה של היום, כעיקרית או כתוספת, היא תמיד בריאה, מזינה ומשביעה במיוחד, קל מאד להכין אותה מן המרכיבים שאתם מוצאים במקרר, וניתן לשלב בפשטידה אינספור אפשרויות, מתחליפי גבינות ועד למחיות של ירקות, כל מה שאנחנו אוהבים והילדים שמחים לאכול.